888622697  gsperformance@abv.bg     

Измиване на автомобила

 

 

     Малко хора знаят как правилно да отстранят мръсотията от лака без да го наранят. Не трябва да сте специалисти в областта, но е важно точно в тази стъпка да сте информирани и запознати с основните неща, за да предпазите автомобила си от надраскване.
    Безспорно най-честата стъпка в поддръжката на външния вид на колата е измиването. Повечето хора не обръщат нужното внимание и пренебрегват тази процедура като оставят колата си на автомивка и не се интересуват от начина, по който ще бъде измита тя. За тях е важно да е чиста. След като я вземат би им направило впечатление някоя несъществена дреболия като останало петънце по бронята, отколкото с какъв препарат са третирали цялата кола и колко нови драскотини са се появили. Бъдете по - взискателни и наблюдателни към тази стъпка, запознайте се с основните грешки и измивайте автомобила си правилно!
    Безконтактнят метод, който най-често предлагат по автомивките е илюзия. Безконтактно измиване означава да не се докосват до колата, нито при измиването, нито при подсушаването!
    Някъде в България да сте виждали нещо подобно? При този метод се използва силен активен препарат. Активната пяна не случайно се нарича активна. Тя е агресивна и е подходяща само за качествено боядисани коли. Необходимо е да се отмие навреме, изцяло и пълно, защото ако престои може да повреди лака, алуминиевите и хромирани части по колата и т.н. Още по-лошо е, когато напръскат колата с подобен препарат и след това четково го разтъркат по лака. Така от една страна самата четка драска, а от друга препаратът играе роля на обезмаслител. Лакът става сух и при подсушаването се драска много лесно.
    Не отричаме метода, но така както се практикува по родните автомивки е подвеждащо и няма общо с истинския безконтактен начин на измиване.
    Ръчното измиване е най-подходящо и препоръчително за вашия автомобил.

 


Основните неща, които трябва да спазвате са :
1. Измивайте с правилния препарат.
2. Използвайте качествени микрофибърни или вълнени ръкавици.
3. Подсушавайте със специално предназначени кърпи и препарати.
4. Измивайте автомобила винаги охладен.
5. Не търкайте, а разнасяйте препарата. При силно замърсените участъци като прагове, брони и др. използвайте друга гъба, а не основната, с която миете купето.

 


    Някои от Вас ще си кажат, че е много сложно, но… замислете се че стъпките така или иначе ги правите или плащате за тях: измиване, препарати, подсушаване и т.н.
    Необходимо е само да смените продуктите с качествени. Не подценявайте тази процедура, защото 99% от дефектите по-лака се причиняват от некомпетентно измиване

GS PERFORMANCE © 2015 | CAR  DETAILING | DESIGN BY MITE