888622697  gsperformance@abv.bg     

Подсушаване след измиване

    

      Подсушаването е стъпка, на която се обръща най-малко внимание и се отдава най-малко значение при измиването. Много често подсушаването е с неправилните материали и техника и колкото й да не ви се вярва най-често колата се драска именно тук.


      Грешките, които най-често се допускат е работа със замърсени кърпи. Масово по автомивките кърпите за подсушаване се чистят на земята с машината под налягане. От една страна така не могат да се почистят напълно и от друга се набиват с малки, дребни песъчинки, които се разнасят с кърпата по-лака и драскат докато се подсушава колата. Използването на силиконови пера също не е много добра идея, защото ако има полепнали или не измити частички ще ги разнесете с перото по лака. Най - безопастният метод е подсушаване с въздух, но за съжаление рядко ще видите подобна услуга.


      Друга алтернатива е използването на специални кърпи за подсушаване, които трябва да са качествени и чисти. Има различни техники за попиване на водата, като важното е да подсушите колата, колкото се може по-бързо и качествено. Преди да започнете с кърпата Ви съветваме да използвате техниката за подсушаване със самата вода. Свободно течащата вода увлича със себе си всички капки и детайла остава почти сух. Тази техника е особено ефективна за полирани коли, при които водата се стича много по-лесно.


 

      Важна част при подсушаването е използването на специален препарат, който ще намали появата на микроповреди.

 

      Качествените препарати от този вид съдържат в състава си лубриканти и синтетични полимери и може да ги използвате, както на мокра кола, което ще ви помогне много лесно да съберете капките, така и на вече изсъхнал детайл, за да намалите триенето. Синтетичния течен лубриканти освен, че намаляват повърхностното триене значително редуцира статичния заряд на повърхността и пепелта не се залепя за лака, което позволява колата да остане чиста за по-дълъг период.


     Съветваме ви да си купите качествен микрофибър и подобен препарат и ако ползвате услугите на автомивка да помолите да подсушат колата с ваши продукти. Така ще си спестите много главоболия и нерви да обяснявате или да контролирате процеса на подсушаване.

GS PERFORMANCE © 2015 | CAR  DETAILING | DESIGN BY MITE