888622697  gsperformance@abv.bg     

Препарати за измиване

   

      Измиващите препарати са многобройни и разнообразни дори и на една и съща марка. Всеки има определено предназначение и за клиентите е доста объркващо. Ще се постараем на разбираем език да ви обясним основни неща за измиващите препарати и как те работят.


      Алкалните химии, които масово се използват по автомивките, както и домакинските препарати са един вид обезмаслители. Те са с алкално PH. Постепенно или изведнъж, зависи колко са силни, те ще ,,съблекат,, всички защити положени върху лака. Той се оголва, става сух и се наранява, захабява и оксидира много по-бързо. Постепенно ще матират първо алуминиевите, а по-късно и хромираните елементи по купето. Освен това в тях няма лубриканти и при разнасянето на препарата или подсушаването, лакът натрупва много бързо микро-драскотини.


      Ако сте по-наблюдателни или заинтересовани забележете след измиване с подобен препарат как лакът скърца ако го докоснете като обезмаслено стъкло. Ако автомобила е полиран, той се измива много по-лесно и не е необходима подобна агресивна химия, за да се отстранят замърсяванията. Освен това мръсотията и мушичките се залепят здраво на обезмасления лак, следователно, за да се отмият пак трябва да използвате агресивен препарат.


      Български производители пуснаха т.н. хидровакса именно да прикрият тази сухота след измиването. Но какво се получава, те смъкват Вашата защита с некачествения си препарат и слагат тяхна, за което обикновено си доплащате или е включено в цената. Самата хидровакса не е вредна за лака, но е евтин продукт и отстъпва по много показатели на качествената автомобилна вакса. Тя е на парафинова основа без UV-защита и е нетрайна. Пепелта буквално се залепя на нея като магнит, защото при движението на кърпата се наелектрезирва. Ако сте полирали автомобила и имате положена нано - защита на лака, хидроваксата ще ,,замаскира,, част от свойствата на защитата като самопочистващия ефект на някои от перманентните покрития.


      Качествените авто-шампоани имат няколко важни съставки и предимства. Те имат балансирана pH киселинност, което означава, че няма да отмият съществуващите защити като вакси, сийлънти и няма да матират хромираните или алуминиевите части по колата. В тях има специални полимери и лубриканти като кокосово масло и други, които капсулират мръсните частици, повдигат ги от повърхността на лака и те се отмиват лесно и безопасно. Така шансовете да се надраска колата се свежда до минимум.


      Марковите шампоани са многобройни. Универсален такъв няма! Фирмата Chemical Guys има разнообразни видове. Те също имат своето предназначение в зависимост от резултата, който искате да постигнете:


      Ако държите на външния вид на колата си и особено ако сте с обработен и защитен лак е силно препоръчително да използвате качествен шампоан. Така ще имате блестящ автомобил, а парите, които сте похарчили за детайлинг услуги няма да са напразно.
Перфектно измиване или препарат няма, но да унищожавате колата си с некачествени препарати е глупост и разхищение.


      Ако имате въпроси може да ни пишете или да се обърнете към нашият партньор за качествена автомобилна козметика - DetalingStore.bg

GS PERFORMANCE © 2015 | CAR  DETAILING | DESIGN BY MITE