888622697  gsperformance@abv.bg     

Съвет относно защитата на лака

    

      Защитата на лака е важна стъпка след полиране. Финишните пасти притежават гланц и естетика, но са нетрайни и се отмиват бързо, което е нормално. Те имат абразивна функция свързана с корекция на дефекти, а не защитна. Обработена само с тях лаковата повърхност бързо се оголва и е изложена на външни фактори, което е причина бързо да загуби блясък и да натрупа дефекти.


      Защитните покрития са с различен химически състав в сравнение с полиращите пасти и са много по-трайни и издръжливи на външни въздействия. Те нямат абразивност. Полагат се върху изчистен и полиран лак, като освен защитна имат и естетична функция. Самите защитни препарати са многообразни като видове, като дълготрайност и като цена. Ще се опитаме да разясним и да дадем някои съвети относно техните свойства и действие.


      Основно защитите се делят на вакси, сийлънти и перманентни покрития.
      Ваксата е продукт, който се използва най-често, лесна за полагане и поддръжка. След обработката на ватомобила всеки любител може да ваксира автомобила сам , когато прецени, че има нужда. Като свойства ваксата добавя гланц и хидрофобност на лака и в зависимост от качеството на измиване може да се задържи като защита около 1-3 месеца. Цената зависи от качеството на продукта и в сравнение с останалите защити е най-евтина и достъпна за любители. Препоръчваме за хората, които често полират автомобила си и държат лакът да е винаги в перфектно състояние.


      Сийлънта е с подобни свойства, но има много по-голяма издръжливост от ваксата. Защитава лака около 6 месеца. Цената му е по-висока и е нужен известен опит при полагането. Препоръчваме за клиенти, които правят корекции по лака поне 2 пъти в годината

.
      Перманентните покрития са най-издръжливи, като предпазват лака за най-дълъг период, в зависимост от експлоатацията 1-3

години. Имат стъкловиден ефект върху лака, като му придават изключителен блясък и дълбочина. Единствено те, поради голямата си твърдост, имат свойството да предпазвт лака от леките драскотини. Силно устойчиви са на измиващите химикали, отмиват много трудно и бавно. Те са най-скъпи и за правилното им полагане са необходими знания и опит. Повърхността на лака трябва да се подготви перфектно, полагането става бавно, има и технологично време за втвърдяване и т.н., за което препоръчваме да ползвате услугите на специалист. Цената му е най-висока в сравнение с останалите защити.
Перманентните покрития са подходящи за хората, които нямат възможност или време редовно да посещават детайлинг центрове, а искат да имат красив и защитен автомобил. Разбира се, че клиента може да избере, която и защита иска, независимо колко често ще полира автомобила. Това е въпрос на личен избор и финансова възможност.


      На пазара излизат постоянно нови марки като всеки хвали своята, което е нормално и клиентите често се объркват и питат.
Съвета, който можем да Ви дадем на подобен въпрос е да използвате препарати на доказали се вече марки, за да сте сигурни в качеството. Големите производители, които имат традиции и опит в детайлинга с години, не могат да си позволят продукт, който ще разочарова клиентите. Има няколко големи международни форума, в които се коментират техните препарати, правят се тестове, дават оценки и всеки любител или съмняващ се клиент може да прочете и провери.


     GS PERFORMANCE работи с нашия партньор за качествена автомобилна козметика DetalingStore.bg,

където няма случаен продукт или марка, а качеството е доказано.


GS PERFORMANCE © 2015 | CAR  DETAILING | DESIGN BY MITE