888622697  gsperformance@abv.bg     

   Защита на автомобила

   

Защитното покритие е една от най-важните стъпки в детайлинга. Полага се върху изчистения и полиран лак, за да го предпази от различни външни фактори. Освен това имат и естетична функция - засилват блясъка и придават дълбочина на цвета на боята.
   Клиентите често се объркват и не правят разлика между различните видовете препарати, какво представляват, каква е ползата от тях и как се поддържа автомобила след като е обработен.


 Важно!
   Финишните пасти, с които се полира също придават блясък, но техният химичен състав е нестабилен, поради което е нормално да се отмиват бързо и повърхността да се оголи. Обикновено така се обработват колите за продажба.
   Защитните препарати за разлика от пастите, са с коренно различен химичен състав. Положени правилно, те имат много по-дълъг престой върху лака и са един вид бариера между лака и външната среда.
   Според химичния си състав те се делят на три вида:


1. Вакса
   Ваксата е позната най-отдавна и е най-често употребяваният препарат.
   Тя може да бъде течна или твърда, като основната й съставка е естественият карнаубов восък. Именно той придава влажния и лъскав блясък. Голямото съдържание на восъци и масла играят роля на уплътнител и придават перфектен завършек. Полагат се сравнително лесно и обикновено осигуряват защита в продължение на 1-3 месеца, след което се налага поставянето на нов свеж слой ако искате да запазите на 100% ефекта от полирането.

 

2. Сийлънт
   Сийлънта е течност, която съдържа синтетични полимери и смоли, които имитират свойствата на карнаубата, като основната разлика е по-голямата им издръжливост и защита върху лака- 5-7 месеца.

 

3. Перманентни покрития
   Перманентните покрития са продукти, малко познати в България. Перманентно или стъкловидно покритие, иманата са получени от използването на силициев диоксид в състава им, компонент в производството на керамични и стъклени изделия. Това са тотално различни и уникални препарати. Тези продукти предлагат най-високото ниво на защита в съвременната автокозметика. За разлика от карнаубата, тези препарати са неорганични и като такива са много по-устойчиви на високи температури и химикали. Осигуряват протекцията си на молекулярно ниво образувайки кръстосани връзки. След нанасяне те кристализират и лакът няма този маслен вид като при ваксите, а стъкловиден. Тази защита е
изключително здрава и устойчива като осигурява най-високото ниво на защита от порядъка на 1-3години.
За да проявят свойствата си и трите вида защити е необходимо повърхността да бъде перфектно подготвена, като се спазва технологията на полагане и втвърдяване.


Съветваме да се обърнете към специалист
Поддръжка на защитата
   Най-важното в поддръжката е правилното измиване и подсушаване. Няма да се спираме на различните техники или препарати. Основното, което трябва да знаете: Ваксите са най-неустойчиви на агресивни химикали. Най-правилно е да използвате качествени автошампоани с балансирано pH. Така ще удължите престоя на всяко положено покритие. За да избегнете леките повреди използвайте качествени микрофибърни или вълнени ръкавици и кърпи за подсушаване. Не търкайте, а разнасяйте препарата и оставете той да си свърши безопасно работата. Подсушавайте внимателно като най-добре е да използвате специален лубрикант за целта. Много често лака се драска именно в тази стъпка.


Важно!
Не мийте нагрят лак!
   Едно от основните характеристики на всяка защита е да отблъсква водата. При напръскване лака става на капчици, което е нормално. През лятото, когато лакът е нагорещен тези капчици се изпаряват почти веднага и препарата, който използвате става концентриран и много по-агресивен, действа на малка площ и най-често се получава потъване [ецване].
Линк с клип. Видове водни петна.
   Същото се получава и при незащитен лак като поражението е дори по-дълбоко, но поради факта, че водата с препарата се разлива, а не стои на капки времето за ецване се удължава и през това време може да го деактивирате като облеете или забършете.
Линк с клип. Нано-защити.


Не надценявайте качествата на перманентните покрития
   Това наистина са уникални препарати, които са много по-устойчиви на силни химикали и UV-лъчения. Притежават голяма твърдост и предпазват лака от леки надрасквания, но това не означава, че трябва да миете автомобила си небрежно.
   Правилното измиване и подсушаване е всичко, от което се нуждае вашето перманентно покритие.
   Поддръжката на полирания автомобил не е нищо сложно ако имате елементарни познания по въпроса, а красивият външен вид ще Ви радва, като придава индивидуалност и стил.

 

Благодарение на нашият партньор DETAILING STORE работим със защитни покрития на световно доказани марки.

 

GS PERFORMANCE  ще Ви предложи и трите вида защити, положени професионално според инструкциите на производителя, Вие ще изберете коя защита е подходяща за Вас.

 

 

GS PERFORMANCE © 2015 | CAR  DETAILING | DESIGN BY MITE